dissabte, 13 de juliol del 2013

Sobre el corindó i l'espinel·la sintètics.

La fabricació industrial de corindó i espinel·la sintètics van anar arraconant i pràcticament fent desaparèixer de la joieria  les senzilles imitacions de les gemmes que es feien amb vidres de colors.

 Més recentment nous materials com les zirconites de color o  els de síntesi  hidrotermal han ampliat la gama de les pedres sintètiques oferint diferents característiques, unes ens donen més duresa i resistència al desgast, altres més transparència o reflexos i altres uns colors més similars als naturals. 

Però si l’aparició de la zirconita i la moissanita van substituir totalment a les espinel·les blanques com a imitació del diamant per les seves característiques molt superiors , sobretot en la brillantor, no ha estat igual en la pedra sintètica de color i es continua treballant amb tots els diferents tipus de materials.

Si fem un recull dels més utilitzats, entre els corindons sintètics segur que el robí i el safir son els més coneguts i abundants però hi trobem també la rosa de frança, la kunzita o ametista,  el robí rosa, el granat, el topazi groc, la paparadsha, o la damburita.


En espinel·la  a més de la blanca, ara en desús però que també s’havia fet servir per fabricar vidres de rellotge durant alguns anys, tenim la blava a imitació també del safir, l’aiguamarina, la crisolita o olivina, la maragda brasil i la turmalina. 

 En la majoria dels  materials  trobarem també diferents tonalitats o intensitats de color.