dimarts, 6 d’agost de 2013

Retallant una maragda oval

La maragda és un dels materials més delicats en què ens trobem a l’hora de lapidar, com millor és la seva qualitat més fàcil ens ho posa però sempre haurem de tenir cura de possibles  fissures i de petites inclusions. 

En aquest cas retallarem una maragda oval que ha patit un escarbotat en un lateral a l’hora d’engastar. 

Encara que pot semblar que és poca feina ens obliga a tornar a facetar de nou tota la pedra per a poder igualar els dos laterals, i com que hem de tocar el filetí  també hem de refer la culata. 

El que primer farem  és encollar-la utilitzant un lacre que ens permet fer-ho gairebé sense aplicar calor a la pedra.Després retallarem fins a eliminar l’escarbotat i igualarem l’altre costat refent tot el facetat del sobre, procurant perdre el mínim possible de mida i mantenir al màxim la proporció de l’ovalat.


Polirem el sobre. Amb el polit és quan donem també el veritable acabat a la pedra, sobretot en aquests materials tous, els discs de polir ens permeten  igualar  les facetes de forma molt més suau que els de tallar i aconseguir més definició. 


Tornarem a encollar la pedra per a poder treballar amb la culata.I donarem per finalitzat el procés després de comprovar que el resultat és òptim.