diumenge, 3 de novembre de 2013

Canviant l'aspecte.


Trobem en el mercat tires de pedres en gran varietat de materials i formes, amb un forat passant. Els hi podem donar  un altre ús al què estan inicialment destinades, i aprofitant el seu cost relativament baix obtenir gemmes amb una millor aparença i a un preu assequible.

Tenim dues opcions, agafar-les ja facetades i simplement serrar, igualar i polir la base o si volem un acabat més correcte les triarem llises i les facetarem al nostre gust.

 Es pot treballar en qualsevol tipus de materials, l’únic a tenir en compte és que tinguin un mínim de qualitat, si estan gebrats se’ns trencaran o obtindrem un resultat que no és el que voldríem.


En aquest post veurem com facetem en talla briolette una parella de caboixons de quars rosa,  partint d’una pedra barroca llisa i traspassada, i també el resultat en altres.

Un cop hem escollit el material, el serrem, igualem la base i podem començar a encolar amb lacre la pedra al bastonet.


Un cop s’hagi refredat i després de comprovar que no s’ha desplaçat i continua estant ben recte comencem a facetar, hem optat per a fer una talla briolette.
El pas següent és polir el facetat, i desprès per acabar, també polirem el pla de sota.Resultat final, en quars rosa i en turmalina vermella.