dissabte, 21 de desembre de 2013

Talla d'un robí sintètic oval.


 Seria molt difícil trobar una gemma natural amb aquest color, mida i transparència i el seu preu seria prohibitiu,  però el corindó obtingut en laboratori ens dóna unes propietats similars al natural.
Sobretot es pot destacar la seva duresa i resistència a la fricció, per això, a més de la joieria s’ha fet servir en diferents aplicacions industrials com la fabricació d’alguns components de rellotges o en algun tipus de làser.


En aquest recull d’imatges podem observar la talla d’un robí sintètic per un penjant.En primer lloc hem serrat el tros de material que utilitzarem i li donarem una forma aproximada a la peça que hem de tallar, deixant un marge aproximat d’un mil·límetre més gran per cada costat.


Encolar ben recta la pedra en el palet és bàsic.


Un cop encolat en el palet i amb l’ajut del bastó mecànic comencem la talla ajustant la pedra a la boca del penjant.

Continuem amb el facetat del sobre i el corresponent polit, hi ha qui deixa la taula sense polir per a tenir una millor adherència a l’encolar per tallar la culata però segons el tipus de lacre utilitzat no cal.


Repetim l’operació amb la culata, primer facetar i després polir. En aquesta ocasió hem fet un facetat estàndard en la talla oval. 

I aquí tenim el resultat